Ειρήσθω εν παρόδω

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».
ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αντιγόνη του Σοφοκλή



Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Λυκείου μας και της διδασκαλίας του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων μας η παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε διασκευή για εφήβους. Είναι μια παράσταση της ομάδας 4Frontal και του Θεάτρου Νέου Κόσμου από τη σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη, με επίσημο συνεργαζόμενο φορέα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Λίγα λόγια για το έργο:
“Η ευθύνη του ανθρώπου ως μέλους μιας ισόνομης πολιτείας, η αναζήτηση και η απόδοση του δικαίου, οι συνέπειες των πράξεων, η ορμή της νεότητας, τα όρια της κοινωνίας, θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από την αρχή του συνειδητού του βίου, θα ζωντανέψουν από το σχολικό βιβλίο στη σκηνή του θεάτρου και μέσα στην τάξη του σχολείου, μετατρέποντας την Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε ένα έργο που μιλάει για το σήμερα.”

Συντελεστές
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Μετάφραση: Ι. Γρυπάρης, 
Φιλολογική επιμέλεια:  Βασίλης Ψυλλάς 
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης
Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό: Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σπύρος Πίτσος, Βασίλης Ψυλλάς
Φωτογραφίες: Στάθης Μαμαλάκης

Σε συμπαραγωγή με την Ομάδα 4Frontal.

Παίζουν οι ηθοποιοί
Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου